Menu - zestaw 1
Menu - zestaw 2
Menu - zestaw 3
      Menu - 2


      Powitanie: chlebem i solą
      Toast: kieliszek wina musującego

      Zupa: rosół z makaronem i kluskami wątrobianymi.

      Danie główne:
        indyk Julienne, kotlet schabowy, pieczona karkówka w sosie własnym, wołowa rolada śląska, pieczone udko z kurczaka
      Dodatki:
        ziemniaki z wody, ziemniaki opiekane, kluski śląskie z sosem grzybowym, czerwona kapusta ze skwarkami, warzywa z wody, sałata zielona z sosem winegret lubśmietaną, sałatka jarzynowa, buraczki.
      Deser:
        lody z bitą śmietaną i musem malinowym, fontanna czekoladowa z owocami.
      Napoje: kawa, herbata, coca-cola, nektary owocowe i woda mineralna bez limitu.

      Sowicie zastawiony stół z przekąskami uzupełniany na bieżąco:
        domowe wyroby wędliniarskie (wędzona: szynka, schab, boczek), necówka, salceson.
        patery z serami (camembert, rokpol, wędzony, żółty), sałatka jarzynowa, klasyczny śledź w śmietanie, śledź w buraczkach pod pierzynką, jaja w sosie tatarskim, tymbaliki drobiowe, galaretka wieprzowa, sałatka z selera, pieczywo
      Gorąca kolacja:
        pieczony stek z łososia w cytrynowym sosie z bukietem warzyw i ziemniakami
        lub wędzona pieczona kita z kapustą zasmażaną i ziemniakami.

      Jeszcze coś gorącego: bigos staropolski z pieczywem
      lub gulasz z indyka z pieczonymi pomidorkami i bazylią.

      Dla najbardziej wytrwałych: barszcz czerwony z krokietem.

      W cenie menu bez ograniczeń napoje gazowane i soki owocowe.
      Owoce oraz dekoracje sali - w cenie przyjęcia.
      Alkohol dostarczają Państwo we własnym zakresie.
      Wszystkie wypieki pozostawiamy w Państwa gestii.



Dworek UROCZYSKO © 2012-2014 - Cieszyn, wesela, komunie, agroturystyka, imprezy
projekt i wykonanie: ITIDEO


stat4u